startup-photos_webProjekte vidimo kao temelj naših aktivnosti i jedan su od osnovnih ciljeva utemeljenja udruge. U pripremi postoji nekoliko značajnih projekata čiji je plan u potpunosti dovršen. Trenutačno smo u fazi prikupljanja financijskih sredstava za kvalitetno provođenje projekata a u međuvremenu provodimo pripremnu fazu (inicijalni izvidi, prikupljanja informacija i strukturiranje istih) kako bi u trenutku osiguravanja sredstava mogli čim prije započeti s provedbom.

Rad na projektima nas veoma veseli i najradije bi odmah sve detalje podijelili s Vama, ali zbog osiguravanja provođenja detalji će biti javno obznanjeni tek u trenutku službenog započinjanja pojedinog projekta. Ali ipak kao mali sneak-peek možemo reći da se jedan odnosi na morsko okruženje i donosi značajan a nedostajući pomak u upravljanju podmorskim resursima kako u smislu zaštite i daljnjeg istraživanja tako i u iskorištavanju u gospodarske svrhe (uključujući turizam). Drugi projekt donosi novi pogled i pristup u istraživanju i upravljanju podzemnim vodama i potopljenim speleološkim objektima.

Oba projekta su u inicijalnoj fazi plAtlantisanirana za provođenje na području Županije Istarske, kao pilot projekt sa jednostavnim skaliranjem na područje Republike Hrvatske u kasnijem fazama.

Trenutačno je samo na ovim projektima utrošeno preko 1200 volonterskih sati rada od čega većina na prikupljanju i obradi dostupnih podataka te preliminarnim izvidima na terenu, dok se manji dio odnosi na samo planiranje i pisanje projekata.

Ukoliko mislite da nam možete pomoći u ostvarenju naših ciljeva (suradnja, donacije, fizička ili medijska podrška) slobodno nam se obratite, bit ćemo Vam veoma zahvalni.